Este responsabilitatea ta

1. Frustrarile si nemultumirile pe care le tii in tine vor exploda la un moment dat. Aproape fiecare om este un vulcan in miscare, gata sa erupa in orice clipa. Se intampla cand te astepti mai putin si aproape de fiecare data sufera cei nevinovati. Te infurie seful si te descarci asupra copiilor. Nu iti sunt indeplinite asteptarile si iti versi frustrarea asupra partenerului. Te nemultumeste constant ceva si in timp, se imbolnaveste corpul.

2. Totul este conectat. Fiecare minte este conectata la celelalte minti din jur. Acesta retea de minti formeaza subconstientul colectiv. Intre granitele unui spatiu ai anumite tipuri de manifestare, specifice zonei. Mentalitatea colectiva are ca rezultat un anumit tip de gandire, comportament etc.

3. Omul adormit, care nu isi asuma responsabilitatea pentru propria viata, va cauta salvatori. Daca nu va gasi salvatori, va cauta responsabili. Pentru a-si scuza ignoranta, da vina pe altii pentru nefericirea sa. Traind in frica, se va ascunde de el insusi, construind ziduri si bariere.

4. Somnul natiunii naste monstri. Nu al ratiunii, ci al natiunii. Liderii unei natiuni sunt expresia subconstientului colectiv. Tot ce urasti la un politician – ipocrizie, violenta, aroganta, furie etc. – se afla in fiecare dintre membrii natiunii. O natiune formata din oameni cu minti violente, vor avea lideri pe masura. Acestia, la fel de plini de frica, vor investi sume uriase in armament si alte instrumente menite sa ii apere.

5. Somnul ratiunii naste monstri. Mintea rationala fara intelegere emotionala este psihopata. Ratiunea fara compasiune este radacina din care se nasc crimele. De-a lungul istoriei, toti marii “lideri” au fost psihopati si criminali. Natiunile care i-au ales, i-au imputernicit sa le apere interesele. Liderii desemnati au folosit ratiunea pentru a-si justifica actiunile violente. Ratiunea, dublata de aroganta, lacomie si dorinta de putere, au dus la razboaie si crime in masa.

6. Fiecare act de violenta pe care il vedem in exterior, este consecinta violentei interne individuale. Furia, frustrarile si nemultumirile a miliarde de minti puse la un loc, sunt precum vulcanul gata sa erupa. Razboiul este eruptia, care o data ce a inceput, se intinde ca lava care nu mai poate fi controlata. Mai mult, in contextul actual, dupa doi ani de tensiune, era de asteptat sa bubuie ceva, undeva.

7. Din moment ce suntem conectati, indiferent de locul in care erupe, suntem cu totii responsabili. Nu este vina liderilor, ci a fiecaruia dintre noi in parte. Nu este vina “lor”, indiferent de care parte sunt, ci a noastra, a celor care dormim si asteptam ca “altii” sa ne scape de propria noastra frica.

8. Cand omul isi va asuma responsabilitatea pentru el insusi, nu va mai avea nevoie de lideri care sa ii apere interesele. Nu va mai avea nevoie de arme ca sa se protejeze de altii. Va sti ca daca face rau, isi face rau siesi. Asta va fi suficient ca sa fie in pace.