Bine te-am găsit!
Îmi amintesc cum, într-o dimineață, în timp ce mă spălam pe dinți, m-am privit în oglindă și m-am întrebat pentru prima dată: ”De unde vine zgomotul din capul meu?”. Această nevinovată întrebare a fost cea care a activat în mine dorința de a face zgomotul să dispară. Din această dorintă a aparut o altă întrebare: ”Cum fac ca zgomotul să înceteze?”. Din acel moment (care s-a întâmplat când eram copil) am încercat pe toate căile posibile – yoga, arte marțiale, vippasana, zen, asceze diverse, dezvoltare personală, psihedelice și altele – să găsesc răspunsul la întrebarea ”Cum?”. Ce vezi astăzi, aici, este rezultatul acestui proces.
Povestea Mea
La acea vreme nu existau informații dedicate înțelegerii sau, dacă existau, erau accesibile pentru puțini oameni.
Nu era nimeni – cel puțin în cercul familiei mele – care să îți explice ce înseamnă decorporalizare, yoga sau meditație. Aceste subiecte erau privite ca ciudățenii și recomandarea, în cazul în care le pomeneai, era să mergi la biserică să te spovedești. Yoga era pentru sataniști, nu pentru oamenii ”normali”.
Totuși, ceva în mine dorea să știe și căuta. Fiind cititor împătimit, am avut norocul să dau peste o carte de Yoga, în limba franceză. Nu înțelegeam textul, dar desenele cu asane erau de mare interes. Așa am început practica.
Pas cu pas, am trecut apoi prin sporturi diverse, până am ajuns la artele marțiale. Chiar daca încă era o practică externă, mecanică, ceva mă îndemna să continui. Simțeam că dincolo de mecanică exista ceva ce îmi scăpa.
În anii 2000 am avut norocul și șansa să dau peste primele cărți ale lui Osho. Era primul meu contact real cu înțelegerea subtilă, internă, care m-a ajutat să fac trecerea de la exterior la interior, de la logică, la înțelegerea corectă.
Al doilea Maestru care m-a ajutat a fost Papaji, discipol direct al lui Ramana Maharshi, care m-a cucerit prin fermitatea și jucăușenia sa.
De la Osho am învățat curajul experimentării, iar de la Papaji, simplitatea introspecției.
După ce am deschis ușa, au urmat practici diverse. Neavând îndrumare directă, am practicat de capul meu, pierzându-mă adeseori în confuzie. Așa am văzut direct cât de periculoasă este mintea neinstruită și cât de nociv este să practici fără îndrumare și criteriu. Atunci am înțeles și de ce Osho și Papaji insistau asupra importanței prezenței unui Maestru viu în procesul căutării de sine.
Ajuns la răscruce, când simțeam că mă apropii de nebunie, cu fărâma de onestitate care rămăsese vie în mintea mea, am cerut ajutor.
Acesta a venit prin prezența lui Vasant Swaha, discipol direct al celor doi Maeștri.
Întâlnirea cu Swaha a fost cea care mi-a reflectat aroganța și frica și m-a ajutat să deschid ușa inimii.
Din momentul în care m-a acceptat ca discipol, totul a devenit simplu. Nu mai exista practică sau meditație, ci doar viața, sau cum ar spune Swaha însuși:
“Meditația înseamnă să nu deranjezi momentul!”
Masculin și feminin
”Șpiritualitate”
Iubirea
Fuga de durere spre plăcere
Mitul iubirii de sine
Experiența Mea
Prins cu practica, nu am fost deloc interesat să împărtășesc din ceea ce am experimentat. Singura mea dorință a fost aceea de a înțelege. În consecință, din clipa în care atenția s-a orientat preponderent spre interior, contactul cu exteriorul s-a diminuat considerabil.
Totuși, în puțina interacțiune pe care am avut-o cu cei din jurul meu, am primit întrebări referitoare la practică, meditație, înțelegere și alte subiecte.
Timp de câțiva ani am dat răspunsuri în privat, dar pentru că întrebările se repetau, am decis că este cazul să fac ceva pentru a scăpa de întrebări. Astfel, din dorința de a simplifica lucrurile, s-au născut firesc materiale și programe dedicate căutătorilor.
Până în momentul de față, acestea sunt:
- Cartea ”Renăscut din propria cenușă/Noaptea dintre iad și rai” – o poveste despre ieșirea din matrix.
- Cartea ”Detox sufletesc” – Primul ghid de dezvățare personală – ghid tehnic explicativ, în care este descris structurat modul în care funcționează mecanismul interior – peste 2000 de exemplare vândute.
- Programul ”Detox Sufletesc” – curs practic de dezvățare personală, proiectat pentru a descoperi rădăcina condiționărilor și a fricii– 300 participanți
- Program Decondiționare Financiară – curs practic prin care descoperi care sunt barierele interne care stau în calea prosperității tale.
- Programul (Aproape) Totul despre meditație – curs dedicat practicanților cu înțelegere medie/avansată, care doresc să practice structurat– 100 partipanți
- Program de practică pentru începători – FIT (Fericirea Începe cu Tine) – care îl ajută pe începător să pună bazele disciplinei – 200 de participanți
În lucru:
- Cursuri practice despre Relații – 150 participanți
- Carte ”Bani, Sex și Meditație”